Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Huisdieren Scheidingsteken tussen kruimels Sloopt jouw hond de bank?

Sloopt jouw hond de bank? Dit doe je ertegen

sloopt jouw hond de bank

Verveling, stress of de puberteit. We hebben het niet over tieners maar over huisdieren. Deze drie factoren zorgen voor het sloopgedrag van jouw huisdier. Denk aan een hond die knabbelt aan de plinten, planten omgooit en de bank sloopt. Herkenbaar? En neemt het gevoel van wanhoop en onmacht de boventoon? Niet meer. Met onze tips weet je welke maatregelen je moet nemen.

Met onze tips weet je welke maatregelen je moet nemen.

Sloopt jouw hond de bank?

Ga voor een dierbestendige bank

Zorg voor genoeg beweging

Het klinkt zo simpel en dat is het eigenlijk ook. Negen van de tien keer is gebrek aan beweging de oorzaak van vervelend gedrag. Jij zult ook gek worden als je de deur niet uitgaat en je benen strekt. Hetzelfde geldt voor jouw viervoeter. Laat je hond lekker buiten uitrazen en je hebt er geen kind meer aan.
Wandel meerdere keren per dag met je huisdier, ga een stuk met hem rennen of laat hem naast je lopen als je een rondje gaat fietsen. Strek jij ook meteen de benen. Aan het einde van de dag heeft hij niet eens meer energie om ook maar te dénken aan slopen.

Bijten op takken en schors

Is jouw huisdier dol op knabbelen en krabben aan de bank, stoelen, tafel of andere meubels? En zijn deze ook nog van ongelakt hout? Grote kans dat we daarmee meteen de spijker op de kop slaan. Honden bijten nu eenmaal graag op takken en schors. Ze houden er hun gebit mee schoon en het is fijn tijdverdrijf. Maar het kan dus ook zijn dat ze jouw meubel van ongelakt hout daarvoor gebruiken. Zij weten natuurlijk niet wat het verschil is tussen de stoelpoot en een stukje hout.

Leuk zo’n oorzaak. Maar jij wilt oplossingen. Bied alternatieven. Zorg voor bijtspeeltjes en laat hem regelmatig met een tak spelen. Maak tegelijkertijd je meubel onaantrekkelijk voor hem. Laat de poten van je stoelen of bank opnieuw stofferen met bijvoorbeeld leer of microvezelstof. Dit voelt niet prettig aan waardoor je hond een bijtalternatief zoekt.

Puppy-puberteit

Ben je trotse eigenaar van een pup? Dan ligt de oorzaak van zijn sloopgedrag hoogstwaarschijnlijk bij zijn leeftijd. Jonge honden verkennen alles met hun mond. Het bijten kan dus van voorbijgaande aard zijn, maar ga vooral niet zitten afwachten totdat hij zich goed gaat gedragen. Liever leer je het hem aan. Ga op cursus, beloon gewenst gedrag en geef hem een standje als hij zijn tanden tóch weer in de bank zet.

Sloopt jouw hond de bank?

Met een bijtgrage puppy in huis is de kans groot dat jouw bank zo ernstig beschadigd is, dat deze aan vervanging toe is. Oriënteer je met hulp van Seats and Sofas.

De informatie die wij verstrekken is gericht op normaal gebruik van een meubel. Seats and Sofas is niet verantwoordelijk voor schade door toedoen van een huisdier.